SCAE KAMPIOENSCHAPPEN 2013

Esther Maasdam speelde het deze week tijdens een spannende finale op de vakbeurs "Beleef Smaak" in Houten weer klaar. Esther prolongeerde haar titel Nederlands Latte Art Kampioen. In juni zal zij Nederland vertegenwoordigen in Nice op het WK Latte Art. Op het Cuptasters wist Yoerie Joosten het kampioenschap op zijn naam te zetten en op het Aeropress kampioenschap kwam Mieke Boden als winnares uit de bus.

Video met de 4e, 5e en 6e plek!

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl
-

VIDEO DBC 2012 FINALES

Uitslag finale Dutch Barista Championship 2012 

1e: Zjevaun Lemar Janga   549,5 punten

2e: Mark Jordaan  541,5 punten

3e: Tjeerd Schravendeel   504,0 punten

4e: Inge de Boer   502,5 punten

5e: Jochem Verheijen   479,0 punten

6e: Ruben Stelma   471,5 punten

Winnaar Louis Claus Trofee: Mark Jordaan

WINNAAR NK BARISTA 2012 - ZJEVAUN LEMAR JANGA from Fotografie & film Studio Ziezo on Vimeo.

ZJEVAUN LEMAR JANGA WINNAAR

Sterrenrestaurants en topkoffie? Ja, dat vind je bij het Rotterdamse Ivy! Wat een geweldige performance! Helemaal Ivy door de vloeibare stikstof en een geweldige koffie uit Guatamala Anitigua washed bourbon van Single Estate  en de super performance van Zjevaun Lemar Janga.Een ijs van steranijs, laurier, tonkabonen en geroosterde amandel en cacaobladeren. Leuk detail: Zjevauns gilet. Geen underdog maar underpanther, zoals hij zelf zei. Zjevaun werd met zijn presentatie de nieuwe Nederlandse baristakampioen van 2012.

NK Barista 2012 deel 2 from Fotografie & film Studio Ziezo on Vimeo.

2 MARK JORDAAN - BELOFTE VAN HET JAAR - LOUIS CLAUS TROFEE

De Rotterdammer Mark Jordaan verraste de jury met een koffie uit Honduras van de koffiebrander Single Estate uit Maasdijk. Als signature combineerde Mark zijn koffie met - Coca Cola, chocolade van Pacari en zest van limoen. Mark bereikte de tweede plaats achter Zjevaun met maar een paar punten verschil! Mark won tevens de Louis Claus trofee als belofte van het jaar.

3 TJEERD SCHRAVENDEEL

Tjeerd Schravendeel beet de spits af als eerste kandidaat van het DBC 2012 met een geweldige koffie uit het Gedeo gebied in Ethiopië. Tjeerd gebruikte een Hikari Siphon voor de extractie van Cascara (gedroogd vruchtvlees van de koffiebes) en extract van kersen en Kaapse bes (Visalus) voor de benadrukking van respectievelijk rood fruit en aciditeit.

Mis dit niet! Coole slideshow met Tjeerd Schravendeel . Totaal 114 beelden met muziek op Vimeo die is gemaakt door Johannes van Camp van www.studioziezo.nl

Dutch Barista Championship 2012 Breda - Tjeerd Schravendeel from Fotografie & film Studio Ziezo on Vimeo.

Tjeerd bereikte de derde plaats met zijn presentatie.

4 INGE DE BOER

Inge De Boer werkte met een Colombiaanse koffie van brander Het Koffielab uit Breukelen. De koffie? Een fruitige koffie met een notige afdronk van de farm San Alberto. Door toevoeging van granaatappel, gedroogde abrikoos, hazelnootmelk accentueerde Inge de smaken van zoete aciditeit en de droge notige afdronk. Mooie uitspraak van Inge die Inge uit de mond van koffieboer Juan pablo had opgetekend:
Het is God die zorgt voor de smaak in de bes, het is aan de mens om de smaken naar voren te brengen.

Inge bereikte de vierde plaats met haar presentatie.

5 JOCHEM VERHEIJEN

Ook Jochem Verheijen gaf een performance waar het publiek stil van werd. Waarom? Een geweldige openingszin met dehaast filsofische vraag' "Waarom zijn we hier?". Waarna hij aspecten van het baristaschap uitlichtte: extractieverschillen, sterkte, en in het algemeen controle over je koffie. Basissmaken blijven hetzelfde maar door extractieverschillen kun je zelfs de balans omgooien. Jochem bereikte de vijfde plaats in de finale.

6 RUBEN STELMA

Ruben Stelman hield heel bewust een basic presentatie. Geen "pump and circumstance" maar een presentatie die de koffie centraal stelde. Een ongewassen Harrar was de koffie waarmee hij zijn espresso maakte en zijn zomerse signature was gemaakt met een coulis van perzik. Ruben bereikte de zesde plaats in de finale.

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
-

DBC VOORRONDES 2012

De tweede voorronde van het DBC startte met een hele beheerste performance van Ruben Stelma van de Vlaardingse Barista Academy. Relaxed liet Ruben zijn Ethiopische koffie aan de jury proeven.

Inge de Boer liet zien dat wedstrijdervaring zijn vruchten afwerpt. Een strakke presentatie waarin zij startte met een signature met een hot brew (Espro) en cold brew (Alley 600).

Ook Bocca's troefkaart Tjeerd Schravendeel kan bogen op wedstrijdervaring. En al is het dan al wel weer 7 jaar geleden dat hij aantrad in de koffie-arena, zijn optreden op deze voorronde was klasse. De presentatie zat goed in in elkaar. Let maar eens op zijn workstation routine. Wel puntjes van kritiek. De presentatie leunde nogal op de WBC presentatie van Coen van Sprang. Ter verdediging, Tjeerd schreef zich pas 3 weken geleden in en werd door Coen en team mate Yakup in korte tijd klaargestoomd voor de wedstrijd. En Barry, blijf van je haar af!

Mark Jordaan behoorde dit jaar tot een van de debutanten van het DBC. Mark had überhaupt nog nooit zelf op het podium van een 'koffie'wedstrijd gestaan. Van de wedstrijd zelf hadden Mark en zijn maatje Ruben Stelma ook nog een eigen wedstrijd gemaakt, maar hierover later meer...

Mark's keuze was gevallen op een van de mooiste koffies die ik zelf de afgelopen maanden heb mogen proeven: een Doyo van de koffiebrander Intelligentsia uit Los Angeles. Een zeldzaam spannende koffie. Clean, juicy en met frisse tonen van watermeloen. En heel opvallend in positieve zin: weinig body waardoor de focus geheel op de sprankelende tonen komt te liggen. Blijft natuurlijk altijd de vraag hoe de extractie tijdens de wedstrijd verliep en hoe de jury over zo'n koffie denkt. Vrijdag zullen we het weten!

Het was me het een dagje wel voor Robbert Koster! Of de wedstrijd op de voorronde het DBC nog niet spannend genoeg was, werd zijn koffiebar in Gorinchem op maandag ook nog 'even' bezocht door een koffietestteam van het Algemeen Dagblad (Publicatie 20 oktober!). Robberts performance verliep niet helemaal zoals hij gewenst had, vertelde hij me achteraf. Voor een debutant vind ik dat hij toch een knappe prestatie heeft geleverd. En al zal hij ongetwijfeld puntjes hebben laten liggen op 'well-explained', het was een presentatie waar passie voor koffie uitsprak. Top!  

Jochem Verheijen gaf een voorbeeldige presentatie. Welsprekendheid tot de derde macht en dat in het Engels! Door zijn werk voor Taylor Street Barista's in Engeland heeft hij veel kennis over koffie opgestoken die hij in een vrijwel vloeiende presentatie wist te verwerken. Eén set shots liep verkeerd maar dat corrigeerde hij als wedstrijdtijger vlekkeloos. Hij plaatste helaas ook gevulde kopjes op de espressomachine, en dat kost punten, veel punten....Let trouwens eens op in de video als je hem ziet glimlachen om zijn eigen uitspraak over 'single origine' hop uit Nieuw-Zeeland!

Ook de Haagse bakker Stefan Hessing was dit jaar weer van de partij. Ik weet niet precies hoe hij het flikt, maar Stefan komt zelfs in die zenuwslopende wedstrijden nog altijd heel naturel over. Zelfs in deze arena is het net of ik bij hem aan de bar in zijn winkel aan de Haagse Theresiastraat sta, en weer een bijzondere koffie krijg te proeven. Het was ook  Stefan ten voeten uit: altijd op zoek naar de verrassing en vooral oprecht benieuwd naar de mening van zijn gasten. Trouwens, dit is denk ik de enige winkel in Den Haag zonder klanten maar wel met gasten!

Het verbaasde me dan ook niet dat Stefan met een koffie kwam die zijn 'klanten' hadden uitgezocht. Een waagstukje, want een koffie uit Yemen dat kan lang niet iedereen waarderen. Acquired taste zou Jochem Verheijen zeggen.... Stefan hield het bewust simpel met slechts één koffie voor de drie onderdelen. Top! De achilleshiel in de presentatie leek me als toeschouwer te zitten in de signature die te veel vanuit een bakkersperpectief was bedacht en te weinig vanuit de koffie. Of zijn Sachtertorte signature hoog scoort? We gaan het zien bij de uitslag. Opvallend was ook dat Stefan ervoor koos geen muziek op de achtergrond te gebruiken. Heel bewust maar ik denk niet dat het bijdraagt aan de presentatie waarbij de stiltes nu niet werden ingevuld.

Barista Frans van den Berg heeft van alle kandidaten van het Dutch Barista Championship de meeste ervaring. De jongste veteraan van het veld! Ook Frans koos net als Stefan Hessing voor één koffie. Frans zou Frans niet zijn, als hij niet enorm zenuwachtig was. Begrijpelijk, maar het ging wel ten koste van de presentatie.

  

En dan naar mijn idee een heel indrukwekkende debutant. Of ben ik bevooroordeeld als Ivy fan? Hoe dan ook Zjevaun Lemar Janga van het Rotterdamse restaurant Ivy trok alles uit de kast om de jury te boeien. En natuurlijk keek zijn mentor chef-kok Francois Geurds mee. En Francois kan trots zijn. Een 'coole' presentatie, heel cool zelfs met de vloeibare stikstof bij de signature. Minder cool was dat de techniek ons hier volledig in de steek liet en de videoregistratie dus maar ten dele heeft plaatsgevonden. grrrrrrr!

Op maandag 10 september vond de eerste voorronde plaats.
Op deze eerste dag betraden vier kandidaten het podium om een gooi te doen naar een finaleplaats.

Lizette Massop - De Blonde Pater

Elmer Oomkens - Brandmeesters

Eva Broeder - De blonde pater

José Mollura - Brandmeesters

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl
-

Brewmaster Championship 2012

De uitslag:

1 Frans Taapken

2 Gerben Engelkes

3 Friso van der Mei

4 Ray Kornet

5 Simon Boone

6 Dagmar Geerlings

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl
-

DUTCH AEROPRESS CHAMPIONSHIP 2012

Simon Boone - onze Nederlandse barista in Gent - schreef het Aeropress kampioenschap 2012 op zijn naam. In de video een impressie van de wedstrijd en een interview met Simon Boone en de nummer twee:  Martijn Zwart.

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
-

Dutch Cuptasting 2012

Lex Wenneker (Roastmaster @ ESW / Barista @ Espressobus) won het Cuptasting championship 2012

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl
-

Latte Art Finale 2012

Het jaar 2012 zal op koffiekampioensschapsgebied vooral herinnerd gaan worden vanwege de kleine puntenverschillen tussen de kandidaten. Ook bij Latte Art waar Esther Maasdam haar titel prolongeerde met een neuslengte voorsprong op Kim Staalman. Het kampioenschap leverde weer mooie beelden op!

Gerelateerde producten

 1. Melkkan

  € 25,37 infoadd to cart
 2. Melkkan

  € 30,46 infoadd to cart
 3. Melkkan

  € 34,50 infoadd to cart
copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
-

Tweede latte Art Voorronde 16 april 2012

Gerelateerde producten

 1. Melkkan

  € 25,37 infoadd to cart
 2. Melkkan

  € 30,46 infoadd to cart
 3. Melkkan

  € 24,50 infoadd to cart
 4. Melkkan

  € 27,50 infoadd to cart
 5. Melkkan

  € 31,50 infoadd to cart
 6. Melkkan

  € 34,50 infoadd to cart
 7. Melkkan

  € 39,49 info
copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl
-

Video Latte Art Voorronde 2012

Nathan Streunding, captain van naar eigen zeggen "de meest mannelijke Coffee  Company"aan de Korte Poten in Den Haag, trapte 26 maart af bij de allereerste vooronde van de Latte art kampioenschappen 2012 bij FrieslandCampina.

Nathan Streunding - Coffee Company Den Haag - Korte Poten

André Reis - Lunchcafé Scheveningen

Kim Staalman - Coffee Company Amsterdam

Esther Maasdam

Ivo Janss - Coffee Company Den Haag - Korte Poten

Leslie Vreugdenhil - Coffee Company Rotterdam - Meent

Mitchell Haarms - Micaffè

Pedram Besharaty - Micaffè

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl
-

Video's DBC Finale

Coen van Sprang won op 27 november 2011 de finale van het DBC. Alle videoverslagen van de wedstrijden op het DBC en de uitreikingsceremonie zijn hier in volgorde van 'notering' gepubliceerd.

Tip: de video's zijn in HD. Start de video en selecteer daarna de opties 720pHD en full screen.

De uitslag
1. Coen van Sprang, Lebkov, 596 punten
2. Kim Staalman, Coffee Company, 531 punten
3. Jochem Verheijen, Taylor Street Baristas, 470 punten
4. Inge de Boer, Marx o' Larry's, 458.5 punten
5. 
Mariëlle Fiene, De Blonde Pater, 455.5 punten
6. Mark Hermens, Mark's World of Taste, 422 punten
7. Lizette Massop, De Blonde Pater, 398 punten
8. Joost Vermeulen, De Bakkerswinkel, 396.5 punten

Uitreiking Louis Claus Trofee en DBC

Coen van Sprang 1

Kim Staalman 2

Jochem Verheijen 3

Inge de Boer 4

Mariëlle Fiene 5

Mark Hermens 6

Lizette Massop 7

Joost Vermeulen 8

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
-

DBC VOORRONDES 2011

Starring in alphabetical order

De DBC voorrondes hebben heel wat beeld opgeleverd. Om een beetje door de video's de barista's nog te kunnen zien, vind je hier in alfabetische volgorde van voornaam de 'fillumpjus' op een rij. 

Astrid van Heumen (en Darja Koster)

Barend Boot

Bonnie van Poortvliet

Charrell Rafael

Coen van Sprang (en Frans Kooyman)

Darja Koster (en Astrid van Heumen )

Elderick Vegter (en Nathan Streunding)

Esther Maasdam (en Kim Staalman)

Frans Kooyman (en Coen van Sprang)

Frans van den Berg

Francesco Grassotti

Frans Taapken (en Suzanne Gerritsen)

Inge de Boer

Jan-Paul Lommerse

Jochum Verheijen (en Wendelien Verver)

Joost Vermeulen

Jonathan Scheeper

Kim Staalman (en Esther Maasdam)

Lex Wenneker

Lizette Massop (en Sabine Poulich)

Marcel Slangen

Marielle Fienne (en Paul van Duuren)

Mark Hermens

Nathan Streunding en (Elderick Vegter)

Paul van Duuren (en Marielle Fienne)

Rico van Onna

Sabine Poulich en Lizette Massop

Sander van der Kruyssen

Stefan Hessing

Suzanne Gerritsen (en Frans Taapken)

Wendelien Verver (en Jochum Verheijen)

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
-

Video's Latte Art finale

Latte Art 2011 - Wat een eindstrijd! Esther en Lex eindigden zelfs beiden op de eerste plaats. Lijkt lastig voor de jury maar de regels zijn duidelijk en die bepalen dat de kandidaat die het hoogst scoort op visuele aspecten de winnaar is.

Wisten jullie trouwens dat het verschil tussen Lex en Esther versus de nummer 3 Margo van Lierop maar een halve punt was? Lex en Esther bleven Margo maar net voor omdat ze beiden puntenaftrek kregen voor tijdsoverschrijding.

Deel 2

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl
-

Dutch Tea Championship 2011

‘Het smaakt zelfs naar thee’ zeggen slow coffee liefhebbers als ze het over een echt lekkere koffie hebben. Het geeft wel aan hoeveel verwantschap er is tussen koffie en thee. Alleen wist koffie altijd alle aandacht op te eisen in onze koffie-georiënteerde drinkcultuur. En daarom is het initiatief van een onafhankelijk theekampioenschap ook zo geweldig! De vakjury beoordeelde op toewijding, authenticiteit en creativiteit. Waarom kiest een deelnemer voor een bepaalde thee? Stemt de beschrijving van de smaken overeen met hetgeen de jury proeft? Natuurlijk velt de jury ook een vaktechnisch oordeel. Bereiden de kandidaten op juiste wijze een groene en een zwarte thee? Als pièce de résistance bereidt de kandidaat een signature. Dit is een creatieve variatie met thee in een drank of gerecht in de breedste zin van het woord.

De wedstrijd met de 4 deelnemers en de uitreiking

Kiona Malinka's winnende performance

Sander Krieks performance

Kevin Kroons performance

Gerelateerde producten

 1. Drip Kettle Buono 1,2 Liter

  € 45,76 infoadd to cart
 2. Coffee Maker 6 cup

  € 46,00 infoadd to cart
copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
-

Verkouden Sander wint Cup Tasters Championship

Met een onvoorstelbare beheersing wist Sander Reuderink van het Hamburgse InterAmerican Coffee zonder één fout de titel van het Dutch Cup tasters Championship op zijn naam te zetten. Als je zo weet te presteren onder wedstrijdspanning en bovendien zwaar verkouden bent, dan hebben we met Sander een kampioen die het nog ver kan schoppen in Maastricht!

Kees Kraakman -ja,ja onze columnist!- werd tweede, en de derde plaats was voor Nicky Maas van de Blonde Pater in Nijmegen. De vierde plaats was voor Jasper Uhlenbusch van Coffee Company in Amsterdam.

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
-

Latte Art Voorrondes 2011

In het nagelnieuwe kantoorgebouw van FrieslandFoods werd op maandag 12 april 2011 de aftrap gegeven voor de Latte Art championships 2011. Op 18 april was de tweede voorronde waarbij het niveau van de 14 kandidaten heel hoog bleek. 

VIDEO MIDDAG

VIDEO OCHTEND

Het 'warmlooprondje' van de 1e voorronde.

Het artikel over de voorbereidingen van een van de kandidaten van aanstaande maandag vind je hier.

Paul van Duuren kwam op zijn long board naar FrieslandFoods

Gerelateerde producten

 1. Melkkan

  € 25,37 infoadd to cart
 2. Melkkan

  € 30,46 infoadd to cart
 3. Melkkan

  € 24,50 infoadd to cart
 4. Melkkan

  € 27,50 infoadd to cart
 5. Melkkan

  € 31,50 infoadd to cart
 6. Melkkan

  € 34,50 infoadd to cart
 7. Melkkan

  € 39,49 info
copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl
-

Esther Maasdam op Coffee In Good Spirits 2011

Esther Maasdam was Op VENUEZ11 één van de drie kandidaten die streed op het kampioenschap Coffee in Good Spirits. De wedstrijd verliep voor haar heel onfortuinlijk. Ze startte heel goed totdat ze door materiaalpech werd getroffen. De wedstrijd is integraal gepubliceerd om te laten zien hoe Esther zich met een sterk staaltje improvisatie over de tegenslag weet heen te zetten. Helaas werden haar handen zo glad van de room dat de gasaansteker slechts met heel veel moeite viel te ontsteken. Esther werd uiteindelijk derde door de strafpunten die ze voor de tijdsoverschrijding kreeg. 

Een video waar je met plaatsvervangende zenuwen naar zit te kijken!

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl
-

Video Richard - Goud op Coffee In Good Spirits

  'Better save than sorry' vat het winnende optreden van Richard Zijlstra op Coffee In Good Spirits goed samen.Hij legde duidelijk zijn focus op de technische uitvoering  en wist zich te beperken qua toelichting. Hierdoor was hij de enige kandidaat die binnen de gestelde tijd zijn dranken aan de jury wist te presenteren. Richard verloor daardoor geen puntjes en kon het kampioenschap op z'n naam schrijven. Nice and easy does it!

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
-

Kevin Kroon op Coffee in Good Spirits Venuez11

Kevin Kroons optreden performance op Coffee in Good Spirits sprak enorm tot de verbeelding. Vorm en inhoud kwamen bij hem goed samen. Niet alleen de flair waarmee hij werkte was leuk om naar te kijken maar ook bleken zijn dranken erg mooi in balans te zijn. Helaas struikelde Kevin net Esther Maasdam over de tijdslimiet die nu eenmaal bij zo'n kampioenschap hoort. Keven werd tweede en moest in Richard Zijlstra z'n meerdere erkennen. Richard wist als enige kandidaat binnen de tijd te blijven.

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
-

UK Championships 2011

Op 15 maart bezocht het Nuova Ricambi Bogota Team de barista kampioenschappen in Londen.

De video geeft een impressie van de semi-finale. Je ziet  o.a. John Gordon die zijn signature presenteert en een interview na afloop.

Gordon stelde in zijn presentatie - geheel volgens de laatste wedstrijdmode - de koffie centraal. Hij koos voor koffies die zo'n sterk karakter hebben dat ze terroir onafhankelijk zijn. Als voorbeeld noemde hij de beroemde Gesha koffie uit Panama.

Nederlands randje

John werkte o.a. met een Operation Cherry Red koffie van het Nederlandse Trabocca. Opmerkelijk, want dit was namelijk exact dezelfde koffie uit Guji uit het Oromia district in Zuid-Ethiopië waarmee Yakup Aydin het Nederlandse kampioenschap 2010 op z'n naam schreef.

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl
-

World Latte Art Competitie Londen 2010

'Applause for Jaaaapaaaaaaaan'.

Latte Art Competitie Londen 2010 - Deze Japanse barista is de laatste deelnemer van de finale én de uiteindelijk winnaar. Vraag: wie heeft hier de hoofdrol? Is het de irritante muziek, een samensmelting van een banjo en het geluid van het doseermechanisme van een koffiemolen. Of is het de master of ceremony, die denkt dat hij op een dart-wedstrijd staat. 'Applause for Jaaaapaaaaaaaan'.

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl
-

Frans 'Brinker' verslaat Asher

Ach ja, wij Nederlanders halen natuurlijk onze schouders op het zien van de volgende beelden van de 7-jarige Asher Bradshaw ('t jochie is 6 november jarig geweest, dus 7!):

De filmmaatschappij Milk Boss Industries werkt aan een documentaire, en warmt ons dus alvast op met de bovenstaande sneak preview. Maar waarom halen wij Dutchies onze schouders op bij een peuter op Venice Beach met skateboard-rijbewijs B? Allereerst hebben wij Hans Brinker. Een knaapje dat onze gehele natie redde van een watersnood door zijn vinger in een gat in de dijk te steken. Maar ach, dat sprookje is importfolklore op het niveau van Ethiopische geitenherders. Nee, Neerlands hoop in bange dagen is 'good young' Frans van den Berg. We zullen niet in details treden over zijn exacte leeftijd. Reken erop dat hij nog geen biertje mee krijgt bij de lokale buurtsuper. Maar kijk eens naar de daden van onze jonge Hans - pardon Frans - in de DBC 2010 registratie van een trotse pa Van den Berg. In één oogopslag zie je dat Asher's kunsten tot aanstellerig camera-geflirt worden gereduceerd.
En geef ook toe, Frans zou alleen al vanwege zijn looks de ideale vertolker zijn voor de titelheld in "Hans Brinker, The Movie". Want let eens op dat handenwerk! Met een dergelijke manuele begaafdheid zijn Asher, maar ook 'channels' in dijk en puck kansloos.

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties

Redactie - Maarten van de

Goed gezien! We hebben het 2e deel nu op de site gezet. Dank je voor het tippen!

Peter van Amstel

Je hebt het over handenwerk maar voordat deze knul tot de echte actie overgaat is het filmpje afgelopen. Ben nu toch wel nieuwsgierig geworden.

Patricia de Vries

Als de zeespiegelstijging doorzet dan is Asher over 7 jaar sowieso wel klaar met skateboarden op Venice beach, dat wordt wakeboarden!