Haagse Latte Art Kampioenschappen 2014 groot succes

Maandag 8 december kwamen alle espressofreaks en lattegirls uit Den Haag en omstreken samen voor de vierde editie van de Haagse Latte Art Kampioenschappen. Veertig deelnemers streden samen in de Supermarkt aan de grote markt in Den Haag om de felbegeerde titel.

Per ronde hadden de deelnemers drie minuten de tijd waarna ze hun beste creatie aan de jury moesten laten zien. Terwijl Tjeerd Schravendeel van Bocca en Jeroen Veldkamp van Coffeelab uitleg gaven en alles presenteerden kon het publiek op een groot scherm goed meekijken naar de verschillende kunstwerken. De jury bestond uit Liesbeth Sleijster van Cocoon Coffee, de veelzijdige Alessandro Piccolo en Coen van Sprang de Nederlandse Barista Kampioen 2014. Met hun kennis en ervaring goed voor de juiste en objectieve beoordelingen. 

Na drie rondes, vele hartjes, rosetta's, dubbele rosetta's, drie- vier- en zelfs vijfvoudige tulpen, freestyle creaties en ook nog inverted freestyle was het tijd voor de finale. De opdracht: een triple rosetta. Na 2012 en 2013 wist Nick Vink van H32 ook dit jaar opnieuw de titel Haagse Latte Art Kampioen binnen te slepen.

De kampioenschappen waren zeer geslaagd en bovenal was het een super gezellige avond. We willen hierbij alle deelnemers, iedereen die geholpen heeft en alle sponsoren (Friesland Campina, Espresso Service West, Brita, de Supermarkt en Specialtycoffee.nl) bedanken voor het mogelijk maken van deze avond!

Share:
Terug