Ophef over kopje koffie van 10 dollar

We zagen het artikel van New York Post met de kop ‘Why does this coffee cost $10?' vaak op de timelines van Facebook en Twitter. Een caffe latte voor 10 dollar: is dat belachelijk of fantastisch?

Ingrediënten

In het artikel lezen we dat de bewuste caffe latte gemaakt wordt met bijzondere ingrediënten, geïmporteerd uit Scandinavië. Eén van de eigenaren van Budin in Brooklyn, waar je de latte kan bestellen, houdt het simpel: "the ingredients are expensive."

Er worden 5 tot 7 van deze ‘dure' lattes verkocht per dag. Dat is helemaal niet gek voor een product dat voor de meeste mensen belachelijk veel te duur is.

Niet voor iedereen

Jammer is het dat bij de prijs wordt gekeken naar de ingrediënten en op basis daarvan wordt beoordeeld. En dat de latte wordt vergeleken met een kop koffie die je op iedere hoek van de straat kan kopen en niet meer dan 2 dollar zou mogen kosten.

Deze latte is niet op iedere hoek van de straat te krijgen. Het is alleen bij Budin te bestellen. Het is uniek en alleen daardoor al waardevol. Deze latte is niet voor iedereen.

Ophef

Als je aan tien voorbijgangers vraagt of ze een maaltijd willen kopen voor 250 dollar, zal je waarschijnlijk tien keer ‘nee' horen. Toch worden ze verkocht, maaltijden van 250 dollar. Sterker nog, de chefkok die zo'n maaltijd creëert kan rekenen op applaus en roem.

Over een koffie van 10 dollar is nu veel ophef, zelfs in New York. Toch maakt Budin 5 tot 7 mensen per dag enorm gelukkig met een latte van 10 dollar. 10 Dollar, dat is niet duur voor een beetje geluk.

Succes

De eigenaren van Budin zullen zich ondertussen niet erg druk maken over deze ophef, de free publicity reikt tot ver buiten New York. Mensen die gelukkig worden van de '10 dollar latte' weten waar ze terecht kunnen. Fantastisch.

Lees het artikel uit New York Post hier

Share:
Terug