Peeze introduceert Klimaatneutrale Fairtrade koffie

Vanaf nu biedt Peeze haar klanten iets nieuws en unieks: koffie die niet alleen Fairtrade is, maar ook klimaatneutraal. De klimaateffecten in de koffieketen worden met behulp van reductie en compensatie van C0₂-emissies terug-gebracht tot 0.

Uniek is dat de uitstoot niet gecompenseerd wordt op een willekeurige plek, maar met projecten bij de bron van koffie: op de plantages in Ethiopië. Voor deze unieke aanpak werkt Peeze nauw samen met Max Havelaar.

Compenseren bij de bron

Peeze compenseert en reduceert al jaren de schadelijke klimaateffecten van haar productie en transport, maar tilt duurzaam ondernemen met het compenseren bij de bron naar een nog hoger niveau. Met drie concrete projecten; het verstrekken van kooktoestellen, efficiënter omgaan met landbouwgrond en boomaanplant in Ethiopië, waarbij Max Havelaar een belangrijke rol speelt, gaan de koffieboeren schoner en slimmer produceren.

Emissierechten

Bovendien ontvangen de boeren emissierechten voor iedere ton CO2 die hierdoor minder wordt uitgestoten. Peeze heeft deze aanpak een gezicht gegeven in haar nieuwe campagne ‘Het begint met een verhaal'. Daarin stimuleert de Arnhemse koffiebrander ook andere ondernemers om aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Verantwoordelijkheid


Dit project is uniek omdat Peeze de verantwoordelijkheid neemt voor CO2-uitstoot in de koffieketen tot haar klant én deze compenseert bij de bron - op de koffieplantage.


Overigens is dit lang niet het eerste initiatief van Peeze op het gebied van Fairtrade en duurzaamheid. Zo is Peeze de enige Nederlandse koffiebranderij, die voor 100% gecertificeerde koffie levert.

Timmo Terpstra en Paul van der Hulst, directeuren van Peeze:

"Als we over 25 jaar nog steeds een lekkere kop koffie willen drinken, moeten we er nu iets voor over hebben. Dit project en de campagne die we eraan hebben verbonden, spelen in op een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid."

Gerelateerde producten

  1. Ottimo

    € 23,45 infoadd to cart
Share:
Terug