High Tea competitie

Dilmah Real High Tea Challenge is een culinaire uitdaging van het hoogste niveau

 Op maandag 14 oktober vindt voor het eerst in Nederland de Dilmah Real High Tea Challenge plaats. Deze competitie, die als doel heeft het belang van thee terug te brengen in de hedendaagse high tea, wordt georganiseerd door Dilmah Nederland, in samenwerking met de World Association of Chefs Societies (WACS), toppatissier Hidde de Brabander en Het Koksgilde Nederland.

De Real High Tea Challenge daagt culinaire professionals uit om een unieke High Tea te creëren, die het beste in zowel de thee als de gerechten naar voren brengt. De winnaars zullen meedoen aan de finale die in januari 2015 in Sri Lanka wordt gehouden tussen winnaars van alle meedingende landen (naast Nederland zijn dit Australië, Nieuw Zeeland, UAE, Chili, Thailand, Sri Lanka, Hongkong en Maleisië en Singapore).

Naast een zevendaagse rondreis door Sri Lanka, krijgen winnaars en hun hotel of restaurant ruime (internationale) media-aandacht. Kijk voor een impressie van voorgaande edities op Real High Tea Challenge

Exclusieve theelijn

Ter voorbereiding werd op zondag 13 oktober in tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in Zeeland een bijzondere High Tea georganiseerd voor een select gezelschap van fijnproevers.

De middag stond volledig in het teken van een primeur van theeproducent Dilmah uit Sri Lanka. De introductie in Nederland van de exclusieve theelijn ‘The Teamaker's Private Reserve' (vooralsnog exclusief te verkrijgen bij het Zeeuwse Inter Scaldes en binnenkort bij meer sterrenrestaurants) en de lancering van een geheel nieuwe Ceylonthee; de ‘Opata Estate Silver Jubilee Oolong thee'.

Chef-kok Jannis Brevet serveerde zijn gasten een heerlijke High Tea met verschillende op de Single Estate thee afgestemde gerechten.


Chef-kok Jannis Brevet en gastvrouw Claudia Brevet bereidden voor deze speciale gelegenheid een High-Tea voor met uitsluitend pure ingrediënten.

"De thee van Dilmah is uniek om mee te werken. We hebben ons weken voorbereid om de ultieme combinatie van smaken neer te zetten. We proberen graag nieuwe concepten uit met kwaliteitsproducten. Thee heeft de eigenschap om smaken te versterken net als wijn, hier hebben we met name op gelet. Het was erg succesvol en wij zijn er trots op dit als eerste restaurant op deze manier te hebben kunnen neerzetten. We gaan dit zeker een vervolg geven.", aldus Jannis Brevet.


Primeur voor Nederland


Oprichter Merrill J. Fernando en zijn zoon Dilhan reisden af naar restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen voor de ‘First European Serve' van de Opata Estate Silver Jubilee Oolong thee en de lancering van The Teamaker's Private Reserve, de meest exclusieve single estate theecollectie van Dilmah.

Share:
Terug