Alles wat je ziet. Hup..,in de Indesit"  was de gevleugelde reclameleus zo'n dertig jaar geleden. Het sloeg op de wasmachines van deze Italiaanse wit- en ..."/> Illy, Kimbo en Indisit gaan samenwerken | Specialty Coffee

Illy, Kimbo en Indisit gaan samenwerken

"Alles wat je ziet. Hup..,in de Indesit"  was de gevleugelde reclameleus zo'n dertig jaar geleden. Het sloeg op de wasmachines van deze Italiaanse wit- en bruingoedfabrikant. Anno 2013 zien we dat de betekenis van "alles" een andere invulling heeft gekregen. Het zijn geen vuile onderbroeken meer die de Indisit in gaan, maar koffie van twee bekende Italiaanse koffiebranders. Koffiegiganten Illy en Kimbo gaan namelijk samenwerken met de apparatenfabrikant om koffiecapsules en een bijpassende machine op de markt brengen.

Foto Eurocaps

Het is niet vreemd dat de 3 partijen deze samenwerking aangaan. ,,De markt voor coffeecapsules groeit 22 % per jaar volgens general manager Simone Cavallo van Kimbo meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

Kimbo en Illy willen de dominatie van de merken Nespresso en Lavazza op deze belangrijke markt doorbreken. De koffiemachine van Indisit zal met de capsules van Illy en Kimbo werken. Het patent op het Nespresso-systeem is inmiddels verlopen en inmiddels groeit het aanbod van Nespresso capsules die door derden worden geproduceerd heel hard. In Rotterdam heeft Eurocaps een state-of-the-art productiefaciliteit in de Spaanse polder geopend waar voor meerdere retailers capsules worden geproduceerd.

Share:
Terug