1. Pete Licata, Parisi Coffee, USA – @petelicata @parisicoffee 2. Matthew Perger, St. Ali, Australia – @mattperger @st_ali 3. William ..."/> WBC MELBOURNE | Specialty Coffee

WBC MELBOURNE

PETE LICATA USA WINNAAR! Nederlandse Gio bereikt 24-ste plaats.

UITSLAG


1. Pete Licata, Parisi Coffee, USA – @petelicata @parisicoffee

2. Matthew Perger, St. Ali, Australia – @mattperger @st_ali

3. William Hernandez, Viva Espresso, El Salvador – @VivaEspresso1

4. Colin Harmon, 3FE, Ireland – @dublinbarista @3FE

5. Nick Clark, Flight Coffee, New Zealand – @flightcoffee @nickroydclark

6. Francesco Sanapo, Italy – @sanapofrancesco

GIO 24-ste

Eindelijk! Na een maandenlange voorbereiding mocht Gio Janga het strijdtoneel betreden op het WBC in Melbourne. Het lukte Gio pas laat in de wedstrijd om zijn sterkste kant te laten zien omdat de zenuwen hem toch duidelijk parten speelden. Pas bij zijn indrukwekkende bereiding met stikstof raakte hij in zijn element en wist hij de jurymet zijn gevoel voor gastheerschap en show te raken. Was hij zelf tevreden? Niet helemaal, zijn cappuccino's konden beter maar over zijn espresso's was juist weer wel tevreden.

Gio werd met zijn performance uiteindelijk 24-ste. En dat is voor een debutant op een WBC geen slechte prestatie. Want er lopen enorme cracks rond. Kijk alleen maar eens naar de werkelijk adembenemende performance van Matthew Perger uit Australië. Dat is zo'n uitzonderlijk talent met zo'n out-of-the-box denkwijze dat we als Nederlanders (slechts 13 oranjeboys en -girls totaal in Melbourne!) daar vandaag met groot respect naar zaten te kijken. Wedstrijdvideo

SpecialtyCoffee is powered by ESW Den Haag. ESW is importeur, distributeur en leverancier van o.a.: La Marzocco, Wega, Vibiemme, Jura, Mahlkönig, Mazzer, Anfim, Macap, Chemex, Hario, Puqpress, Bunn, Bonmac Hikari Siphon Bar, Marco (Überboiler & Boilers), Cafelat Barista Tools en koffies van Boot, Bocca, Barbera, Illy en Lavazza.

Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties

Steven

Als je Matthew bezig zag, dan weet je dat die zeker door is naar de volgende ronde. Wat een coole dude! Vet!

Maurice

Moeilijk, maar onze oosterburen gaan het in ieder geval niet worden. Die schijnen dit jaar niet van de partij te zijn op het WBC. Zelf vond ik van de huidige deelnemers Colin heel indrukwekkend qua presentatie en Matt was top op de brewerscup kan hij het goud ook halen bij het baristakampioenschap.

Ellen

Onze Nederlandse kampioen blijft ook hier favoriet natuurlijk maar daarnaast is Ryan Kieran Tan uit Singapore 'one to watch' Ik kom regelmatig in Singapore bij hem over de vloer en deze vriendelijke, ronduit bescheiden barista is zeer getalenteerd.

Share:
Terug