De tweede editie van Misset Horeca’s Koffie Top 100 gaat weer van start en verschijnt 13 september. Met de Top 100 wil Misset die horecabedrijven laten ..."/> Koffie Top 100 2013 van start | Specialty Coffee

Koffie Top 100 2013 van start

Grand Jury: Radboud, Gianfranco, Ronald, Joost en Jeroen

De tweede editie van Misset Horeca’s Koffie Top 100 gaat weer van start en verschijnt 13 september. Met de Top 100 wil Misset die horecabedrijven laten zien, die het best met koffie omgaan. Zowel technisch als commercieel.  Alle laagdrempelige bedrijven waar je terecht kunt voor een lekker ‘bakkie’, kunnen meedoen met de Top 100. Hiervoor benadert Misset Horeca alle branders, leveranciers en koffieketens die een rol van betekenis spelen in de horeca.

Meerdere rondes

In de eerste ronde bezoekt een mystery-visit-bureau alle bedrijven. Het gaat niet alleen om de presentatie van de koffie, maar ook om gastvrijheid, sales, hygiëne en totaalindruk, zeg maar de ‘ziel’ van het bedrijf.

In de tweede ronde worden de honderd beste bedrijven uit de eerste ronde bezocht door leden van de professionele vakjury. In deze twintigkoppige jury zitten barista’s en andere professionals die beroepsmatig met koffie bezig zijn, waaronder bekende barista’s als Jeroen Veldkamp en Joost Leopold. De vakjury beoordeelt de koffie, maar kijkt ook naar andere zaken als gastvrijheid, vakmanschap en uitstraling.

Grand Jury

In de derde ronde wordt de winnaar van de Koffie Top 100 vastgesteld door de Grand Jury. Daarin zitten barista Jeroen Veldkamp, barista-trainer en ervaren ‘cupper’ Joost Leopold, conceptbedenker Ronald Huiskamp, de Italiaan Gianfranco Carubelli en Koffie Top 100-bedenker Radboud Bergevoet

Bron Misset: R. Bergevoet

Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
Share:
Terug