Caffè Il Momento

New Hot spot

Is dit Rome of Amsterdam? Een stoere bar waarop pontificaal een 'verticale' espressomachine van Victoria Arduino  op staat, slechts een paar zitplaatsen én rijen koffiegekken die bij Kees Dijkhuis even komen buurten om een espresso te komen tikken.
Caffè Il Momento is nog maar sinds 1 maart open maar heeft nu dus al de vibes van een Italiaanse espressobar waar de notaris en de postbode dagelijks even langs komen voor hun 'momento' van 25 cc geluk.

Foto's: Kees Dijkhuis

Kees blijft echter de nuchtere Hollander als ik naar de Italiaanse toestanden vraag. "Ja, we zijn goed van start gegaan en over belangstelling hebben we niet te klagen." zegt hij met gevoel voor understatement. "Vooral de verkoop van de koffie - gebrand door Rick Woertman van De Espressofabriek  - en de tools loopt boven verwachting. Aan de andere kant is dat ook wel de opzet. Want we zijn ten eerste een winkel, en zo is de zaak ook opgezet. We mogen volgens de vergunning maar een paar stoelen neerzetten en daar houd ik mij ook strikt aan. 
Met Caffé Il Momento probeer ik gasten voorzichtig op te voeden. Dus uitleggen wat je doet en waarom je het doet. Naast vier soorten espresso bieden we filterkoffie (met een Bunn systeem) en Monkey thee van Bru. Op termijn ben ik wel van plan zelf te gaan branden. Ik oriënteer me al op een mooie Giesen brander."

Caffè Il Momento

Singel 180, Amsterdam

www.caffeilmomento.nl

Twitter

Facebook

T: (020) 331 66 52

Hardware: Victoria Arduino, Bunn

Koffie: De Espressofabriek Amsterdam

Thee: Bru Monkey thee

Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties

Disco

mjammie!!

Share:
Terug