“Wat me fascineert aan zelf koffie branden, is ..."/> Artikel Jens Normo | Specialty Coffee

Artikel Jens Normo

Wow, Dat is nog eens een top artikel op "Alle dagen honger" over Normo's barista Jens Oris uit Antwerpen! “Wat me fascineert aan zelf koffie branden, is hoe een complex en technisch proces leidt tot een resultaat dat emotioneel is, tot een tas koffie die je raakt.”

 

Toen Jens Oris 10 jaar geleden productontwikkeling studeerde, nam een vriendin hem mee naar Caffènation. Hij dronk er zijn eerste espresso, en het duurde niet lang of hij zat er elke week. “Ik was student en een espresso kostte maar 1,5 euro, ik kon dus kei veel espresso’s drinken en toch maar 6 euro kwijt zijn. Maar gaandeweg leerde ik espresso appreciëren. In een espresso zit veel meer diepgang dan in een cappuccino. Hoewel een goede cappuccino ook kan smaken. Maar bij espresso moet je meer zoeken naar de essentie.” En zoeken naar de essentie, dat is wat Jens nog steeds doet wanneer hij koffie brandt in Normo, zijn eigen koffiebar. Lees hier verder  

(Bron: afbeelding, teksten: Alle dagen honger; foto's Matthias Bastiaens)

SpecialtyCoffee is powered by ESW Den Haag. ESW is importeur, distributeur en leverancier van o.a.: La Marzocco, Wega, Vibiemme, Jura, Mahlkönig, Mazzer, Anfim, Macap, Chemex, Hario, Puqpress, Giesen Coffee Roasters, Bunn, Bonmac Hikari Siphon Bar, Marco (Überboiler & Boilers), Cafelat Barista Tools en koffies van Boot -The Golden Coffee Box, Bocca, Barbera, Illy en Lavazza.

Share:
Terug