Yoghurt Barn besmet met koffievirus

Het koffievirus grijpt om zich heen. Volgens de Rijksdienst van Onderhuidsche Gezondheid en Epidemiologie is er sinds verleden week sprake van een officiële epidemie. Een echt medicijn is er niet, het is een kwestie van uitzieken alvorens een woordvoerder. Koffievirus-fanaten hopen het herstellen te bespoedigen met een kuur van oploskoffie en zelfs biologische yoghurt. Maar of dat laatste helpt? Meerdere koffiepatiënten plaatsten deze week hun anamnese op het internet:

foto: Yoghurt Barn

Tjeerd Schravendeel

Tjeerd werd in 2012 derde bij de Dutch Barista Championships en werkt als barista en sales manager bij Bocca koffie. In plaats van af te kicken van koffie met een gezonde yoghurt kuur besmette hij het voltallig personeel van het Utrechtse Yoghurt Barn met koffievirus blijkt uit de blogpost op hun site:

Tjeerd schrijft: 'Wouter van Yoghurt Barn vroeg mij om een klein stukje te schrijven over koffie in de horeca. Leuk! Dacht ik, want dat is nu net een onderwerp waar ik erg in geïnteresseerd ben.

Ik vind koffie heerlijk. En ben inmiddels al 8 jaar bezig om er zo veel mogelijk over te leren. Het maken van écht goede espresso’s en cappuccino vergt kennis en de nodige oefening. En op een gegeven moment merk je dat andere mensen jouw koffie wel heel lekker gaan vinden. 

En daarin schuilt nu juist de ironie van het Baristavak. Om echt goede koffie te maken moet je opletten, tussentijds proeven en moeite doen. Als je lekker koffie wil drinken, wil je ontspannen en de eerste slok die je proeft moet gelijk goed zijn. Dezelfde fantastisch gezette cappuccino die een ander voor je maakt smaakt daarom altijd beter dan wanneer je hem zelf hebt gezet. En dus gaat koffie maken om delen. Precies daarom vind ik het zo leuk als horecaondernemers geïnteresseerd zijn in koffie. Als zij een goede koffiebrander uitkiezen, hun personeel stimuleren te oefenen, workshops aanvragen en streven naar kwaliteit – wordt de kans dat een ander een topkoffie voor je zet steeds groter. (...)

Foto: Yoghurt Barn

Daphna Nijsse

Een vorm van een tweedegraads koffievirus besmetting treffen we bij een andere Yoghurt Barn adept én kuurder aan. Het is Daphna Nijsse - ja, ja kijkbuiskinderen, dat is 'ut wijfie' van Mark Jordaan, dé nummer twee op het DBC. Ook onze hardlopende Daphna kon het virus niet voor blijven en viel hopeloos ten prooi aan het koffievirus. Zij schrijft hierover op haar blog 'burgertrut': 

'(...) als ik in Utrecht ben dan moet ik gewoon even langs the Village Coffee & Music. Een hippe, sfeervolle espressobar in het centrum van Utrecht. Met inderdaad koffie en muziek. Hier had vriendlief totaal geen problemen mee, want hij heeft namelijk het koffievirus onder de leden. Voor de mensen die niet weten wat het koffievirus inhoudt, laten we het erop houden dat het ernstig is. Je komt er zeker niet met een kuurtje vanaf. Of ik al besmet ben? Ze zeggen van wel. Ik weet van niets.

Nu kan ik een mezelf een hele dag vermaken in the Village, maar dat deed ik niet. En van de ene heerlijkheid belandden we in de andere heerlijkheid. Yoghut Barn. Bij Yoghurt Barn draait alles om (je raadt het al) yoghurt! Biologische yoghurt welteverstaan. Je kan je eigen combi samenstellen met yoghurt en andere verleidelijke ingrediënten. Als je niet kan kiezen zijn er ook de specials zoals merry Berry en Brownie bango. Nu is het natuurlijk de bedoeling dat jouw yoghurt super gezond moet zijn, maar ik wilde er chocola in. Veel chocola. Het liefst eigenlijk brownies. Brownies in je yoghurt. Ja! Het kan gewoon daar. I’m in love!. 
Vriendlief pakte het daarin tegen ‘gezonder’ aan met de warme appel, rozijnen en kaneel. Ook lekker. En de koffie trouwens ook.'

Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
Share:
Terug