.
Want zou top filterkoffie dan 'endlich' ..."/> Bunn liefdesverklaring | Specialty Coffee

Bunn liefdesverklaring

De slow coffee geek die op Misset horeca Raboud Bergevoets blog leest, zal ongetwijfeld uitroepen "Na, endlich!".
Want zou top filterkoffie dan 'endlich' ontdekt gaan worden bij een grotere groep koffieliefhebbers? Bergevoets is in ieder geval wild-enthousiast over de Bunn die hij naar alle waarschijnlijkheid bij het Antwerpse Caffènation in bedrijf heeft gezien.

Bergevoets schrijft:

''... een kopje filterkoffie zetten. Ja, net als hier is het in België slow coffee wat de klok slaat. Gelukkig zijn ze in België net een stap verder. De Belgen hebben namelijk de Bunn ontdekt. Bunn is in Amerika wat Bravilor hier is. 


Nu is deze column niet de plek om reclame te maken, maar wat Bunn flikt is een wonderlijk stukje technologische innovatie in filterkoffie-apparatuur. In de filterhouder bijvoorbeeld zit een chip die automatisch afleest welke koffie wordt gebruikt. De temperatuur van het water en de puls van het opschenken kan tot achter de komma worden ingesteld. Inclusief pre-infusie. En de thermoskan van de Bunn is zó goed dat de koffie er uren goed in blijft. Zonder kwaliteitsverlies, zeggen de kenners. Wat we aanschouwden was een soort Bravilor 4.0. Koffie voor de massa en toch 'slow'. In Antwerpen struikelden we bijkans over de Bunn, maar in Nederland schijnt hij nog nergens te staan. Ik zeg: kopen dat ding. Zodat onze stoere barista's weer terug kunnen achter hun blinkende, stomende espressomachine, in plaats van met een theelepeltje in een papieren filtertje te roeren.

Lees het gehele blog van Bergevoets hier

In onderstaande video over de opening van de nieuwe Caffènation vertelt Rob Berghmans over de Bunn in zijn café.

Bunn wordt gedistribueerd door ESW in Den Haag: T: 00 31 70 362 48 72

Share:
Terug