Sweet Coffee Grounds project samenwerken met een groep koffieboeren in Hato Chamí in ..."/> Sweet Coffee Grounds Koffie Quiz | Specialty Coffee

Sweet Coffee Grounds Koffie Quiz

Roelof en Lisanne gaan in februari 2013 binnen het kader van hun Sweet Coffee Grounds project samenwerken met een groep koffieboeren in Hato Chamí in Panama. Om middelen te verwerven voor dit project zijn Lisanne en Roelof super-enthousiast aan de slag gegaan. We zagen ze al op het Haagse Late Art festival en nu organiseerden ze een supercoole koffiequiz bij Coffee Bru in Amsterdam.

Het project: De 'Ngäbe-Buglé' koffieboeren behoren wonen op het gelijknamige grondgebied in het westen van het fameuze koffieland Panama. In de bergen verbouwen zij gewassen om hun eigen voedsel voorziening te garanderen. Maar dit gebied is ook zeer geschikt voor het verbouwen van specialty koffie. De Ngäbe-Buglé zijn al hard op weg met het verbeteren van hun koffie. Echter niemand van hen heeft ooit zijn of haar eigen koffie geproefd! Boeren kunnen nog zoveel trainingen krijgen over het verbouwen en verwerken van hun koffie, als zij deze niet daadwerkelijk proeven, missen zij de essentiële link om hun koffie te verbeteren. En dat is zo zonde. Daarom installeren Lisanne en Roelof samen met deze boeren in februari 2013 een proeflaboratorium - een cupping-ruimte - in hun pakhuis en gaan ze een kwaliteitsteam trainen. 

Met een beperkte investering kunnen Lisanne en Roelof de boeren enorm helpen. Jullie weten wat er nodig is voor een goed geoutilleerde cupping-ruimte. Dat begint met koppen en proeflepels tot een sample-roaster en natuurlijk het geld om die mooie spullen te kopen. De boeren gaan hierin ook zelf investeren voor zover zij dat kunnen dragen. Wil je ook je koffiehart laten spreken? Elke bijdrage is van harte welkom! Maak je donatie over naar rekeningnummer 58 92 77 987, ter attentie van Roelof Ilsink en/of Lisanne Oonk.

SpecialtyCoffee is powered by ESW Den Haag. ESW is importeur, distributeur en leverancier van o.a.: La Marzocco, Wega, Vibiemme, Jura, Mahlkönig, Mazzer, Anfim, Macap, Chemex, Hario, Puqpress, Giesen Coffee Roasters, Bunn, Bonmac Hikari Siphon Bar, Marco (Überboiler & Boilers), Cafelat Barista Tools en koffies van Boot -The Golden Coffee Box, Bocca, Barbera, Illy en Lavazza.

Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties
Share:
Terug