Nieuwe espressobars

Anne&Max, Doppio en Rivero's

2013 is nog maar net uit de startblokken en de berichten van nieuwe espressobars bereiken onze redactie.

Anne&Max Leiden

Op 1 februari opende  Anne&Max een nieuwe vestiging in Leiden. Op een geweldig mooie locatie met veel historie.De nieuwe vestiging aan het Gangetje bevindt zich in een prachtig hoekpand met grote ramen en is gelegen aan een van de drukste wandel- en fietsroutes van Leiden; een ideaal afspreekpunt. ‘Dit is een droomlocatie in een prachtige stad’ aldus franchisenemer Sander van Bentem.

De inrichting van het pand is tot stand gekomen in samenwerking met architectenbureau Desarcs. ‘Het was een bijzondere uitdaging om alle typische kenmerken van Anne&Max in dit historische pand samen te brengen met behoud van sfeer en uitstraling’ meent Joep Eerens van Desarcs.

In het halfronde pand met grote ramen komen alle aspecten terug die zo kenmerkend zijn voor Anne&Max: grote fauteuils, leestafels, werktafels met stopcontacten, een grote koffiebar, een open keuken en een handige route om snel koffie mee te nemen.

Net als in de andere vestigingen is de wandbrede Anne&Max foto een belangrijke eyecatcher. Dit keer is de foto gemaakt in samenwerking met Tim Stet.

Anne&Max Leiden
Gangetje 2
2311 ER Leiden

Vanaf 21 januari geopend.

Officiële opening 1 februari 2013

Doppio Hoofddorp

De espressobarketen Doppio Espresso groeit razendsnel. Begin januari heeft Doppio Espresso haar deuren geopend aan het Dik Tromplein in hartje centrum van winkelstad Hoofddorp, waarmee de teller op twintig vestigingen komt.

Doppio Espresso is gevestigd in een stijlvol vrijstaand pand in Hoofddorp. Als je de zaak binnenloopt, waan je jezelf in Italië. Aan de lange leestafel en de lounge-zitjes binnen kunnen mensen genieten van een kop koffie terwijl ze de krant of een tijdschrift lezen. 

Niels van Stek, ondernemer van Doppio Espresso Hoofddorp, legt de focus op kwaliteit: “Om de beste te willen zijn werken we met kwalitatieve goede producten en besteden we veel zorg aan onze dranken. Hier is het niet simpelweg een knop indrukken en klaar, maar alles wordt ambachtelijk gemaakt.” Naast een uitgebreid koffie assortiment, biedt Doppio Espresso exclusieve theeën, gebak, verse sappen en rijk belegde broodjes. Alle lunches worden net als de koffie ambachtelijk gemaakt met onder andere diverse vleeswaren vanuit Italië.

Doppio Espresso
Dik Tromplein 12
2132 TX Hoofddorp

Rivero's Rotterdam

Niet minder dan Nederlands kampioen Yakup Aydin was 'ingevlogen' om op 18 en 19 januari bij Rivero's in Rotterdam de opening luister bij te zetten. Yakup was helemaal in zijn element achter de La Marzocco FB/70 en zijn favoriete illy. En waarom de naam Rivero? Heel eenvoudig dat is de achternaam van moeder Deisy en dochter Yinelsy Rivero die de drijvende kracht vormen achter de espressobar. 

Voor het interieur van Rivero is het ontwerpbureau De Horeca Fabriek verantwoordelijk. Zij tekenden ook voor de restyling van Prachtig onder de Erasmusbrug.

Rivero's
Oude Dijk 164A
3061 AP Rotterdam

 

 

Share:
Terug