ANWB KOFFIETEST

Koffie langs snelweg niet lekker

Een van de best gelezen bladen van Nederland - De Kampioen van de ANWB - testte koffie langs de snelweg. Het bleek de drie panelleden niet mee te vallen wat er al zo geschonken wordt langs onze vaderlandse wegen.
Een van de panelleden was Mark Jordaan. Hij werd onlangs tweede bij De Nederlandse baristakampioenschappen. Mark concludeerde: "Er is flink geïnvesteerd in geavanceerde koffiemachines langs de snelweg, maar wat eraan koffie in gegooid wordt, maakt zulke investeringen overbodig."

Cappuccino met kaneel op nummer ...één

Wie de slecht geredigeerde test nauwkeurig leest komt nogal wat tegenstrijdige conclusies tegen. Het is duidelijk dat de panelleden niet op één lijn zaten met hun oordeel. Zo staat erbij AC Stroe: "Geur is zeer sterk, ruikt naar te veel doorgebrande koffiebonen. De koffie heeft een uitgesproken, bittere  smaak: niet onprettig."
En Hotel Witte Bergen eindigt met een 7,6 op de eerste plaats in het cappuccino-klassement vanwege: "Een mooie schuimlaag met wat kaneel. Je kunt zowel de koffie als de melk ruiken. De smaak is in balans.".

538, zwetsen en kletsen

In "Evers staat op..." op Radio 538 werd ANWB Hoofddirecteur Guido van Woerkom telefonisch geïnterviewd. Je kunt je jezelf de moeite besparen van het beluisteren want het is van het bekende zwets- en kletsgehalte waar deze zender patent op heeft. fragment

Onderaan kun je de gepubliceerde koffietest als pdf downloaden. En hier vind je de gehele uitslag van de koffie- en cappuccino-test. 

En hoeveel keer tel jij het woord "probeer" in onderstaande video? ;-)

Downloads

Reageren

Reactie toevoegen

Lees reacties

koffieschool

10 x (!) :-)
Wel heel goede tips en goed rustig voor de camera verteld. Mooi!

Wesley

Oproep aan alle koffiemensen, én zij die denken dat ze dat zijn (ik bedoel met de laatste categorie niet de heer Jordaan), probeer vooral in 2013 'and beyond' niet mee te werken aan koffietests van dit kaliber. Trap niet in de val van "dat is goed voor mijn zaak" als ik er aan mee werk. De enigen die er garen bij spinnen zijn de media. Kijk ook maar weer eens naar deze test. Je pikt de zinnen van de expert er zo tussenuit. Maar het oordeel is van het gehele panel waar in goedwillenden hun oordeel ook mogen vellen. Het democratisch oordeel levert een gekke uitslag op. 2012 heeft ons een stortvloed bezorgd van test-ellende.

Tsja

Probeer dan in 2013 ook vooral 'dan' en 'als' op de juiste manier te gebruiken! ;-)

2mm

Hoezo zou je dat proberen te veranderen? Is toch mega vermakelijk! :-)

Mark Jordaan

Ik zal in 2013 vooral proberen minder proberen te zeggen.

Share:
Terug