Cafelat Espresso Machine Brush

Seeing is believing

Alle producten van Cafelat zijn ontwikkeld vanuit een visie om de barista die werkt met specialty coffee behulpzaam te zijn. De tools zijn uitvoerig in de praktijk getest en beantwoorden in functionaliteit en design aan de hoogste eisen. De espresso machine brush is typisch één van de tools die in de categorie valt 'seeing is believing'.

Al lijkt de groep van de machine nog zo schoon, de binnenzijde van de groep blijkt bij het schoonmaken met deze borstel een plaats te zijn waar veel koffiegruis zich ophoopt. Het gevolg van niet schoonmaken laat zich raden en vooral proeven. Met deze borstel wordt het grondig schoonmaken van de groep 'a piece of cake'. De borstel is speciaal ontworpen voor de meest gangbare maat van espressomachinegroepen: 58 mm.

Cafelat heeft in de verpakking een reserveborstel extra toegevoegd.

Prijs: Euro 18,95 incl BTW

Gebruiksaanwijzing

1 Vul een melkkan met water.

2 Voeg espressomachine-schoonmaakmiddel toe.

3 Doop de borstel in de schoonmaak-oplossing.

4 Plaats de borstel in de groep alsof het een portafilter is.

Maak roterende beweging om de rubber ring en de binnenzijde van de groep goed schoon te maken. Verbaas je over de hoeveelheid koffiegruis en vet die los komt. Doop  de borstel in de schoonmaakmiddel en herhaal de handeling.

6 Reinig de borstel door deze weer door de schoonmaak-oplossing en vervolgens na te spoelen met heet water uit de theewateruitloop. Spoel de groep na en wrijf de groep en carrosserie van machine droog met een doek.

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl