Green Line

Innovation in energy saving

Om teleurstellingen te voorkomen: De WEGA Concept "Green line" is nog een concept en niet leverbaar. Toch mag deze machine op deze site niet ontbrteken omdat de innovaties die in WEGA Concept "Green line"  samenkomen zijn interessant vanuit meerdere aspecten. 

Ten eerste is er het energiebesparende element. De machine is zelflerend m.b.t. het gebruik van de machine. Daarbij worden pieken en dalen in het gebruik in een week- en dagcyclus geregistreerd. Zo zal de machine één groep in standby plaatsen als blijkt dat op een bepaalde doordeweekse dag vanaf 15.00 uur de vraag naar koffie minder groot is. Wega claimt dat vanuit standby modus een groep binnen een minuut weer up and running is. Dus geen capaciteitsproblemen mocht de barista de software willen ‘overrulen'.

Als tweede element is er de koffiekwaliteit die middels extreme temperatuurstabiliteit (+/- 0.5 Celsius) wordt gegarendeerd. Ieder koffiegroep heeft zijn eigen boiler voor het koffiewater met daarnaast een eigen boiler voor stoom en heet water. Elke boiler is individueel instelbaar waarbij dus per koffie de ideale temperatuur kan worden geprogrammeerd. De thee-water stoomboiler is overigens wel een stuk kleiner -alle techniek eist z'n ruimte op - dan bij een vergelijkbare machine. De praktijk zal moeten uitwijzen of dit problemen gaat geven 

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl