Strada

From the street to the world

London Caffè Culture 2010 - La Marzocco Strada World Premiere 

Street Team

De  Strada brengt kwaliteit, betrouwbaarheid, kennis en techniek samen in een machine die voor het ultiem haalbare in espressomachine-techniek staat.
La Marzocco heeft een wereldprimeur met de Strada. Voor het eerst heeft de barista volledige controle over de waterdruk tijdens de gehele extractie.
De Strada is ontwikkeld door een Street Team waarin werkgroepen van specialisten waren bijeengebracht. De leden -  meerdere WBC winnaars en andere hot shots uit de espressowereld - verichtten onderzoek naar alle aspecten van de espressotechniek. De zoektocht leverde een revolutionaire op: Real Pressureprofiling!

 

Real Pressureprofiling – De voordelen

Met het grote aanbod aan single origin koffies, de vele variabelen in oogst- en verwerkingstechnieken, transport- en opslagmogelijkheden zijn de eisen die aan espressotechniek worden gesteld enorm toegenomen. De Strada is het state of the art antwoord voor barista's die volledige controle over extracties willen hebben. Hoe bied je de barista nog meer kans om in te spelen op het smaakprofiel van een koffie?
Body, aciditeit, aroma, allen blijken afhankelijk te zijn van de druk waarmee een espresso wordt gezet. Real pressure profiling maakt het mogelijk om de frisse en zoete tonen sterker naar voren te laten komen. De Strada maakt het mogelijk om de druk tijdens extractie te wijzigen. Is het ideale drukprofiel gevonden dan kan dit worden vastgelegd en bij iedere volgende extractie worden gebruikt.

Tip: Lees het artikel van oud WBC kampioen Tim Wendelboe of de interessante blogs van James Hoffman over pressure profiling. 

Strada MP bij Espressso Service West in Den Haag

Verkoopinformatie

Dit artikel is op dit moment niet online te bestellen. Bel voor meer informatie én voor onze scherpe prijzen! 
Neem contact op met Espresso Service West : +31 (0)70 - 362 48 72

Specs

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl