Kees van der Westen

Espressionistic Works

Kees van der Westen volgde begin tachtiger jaren een opleiding aan design-academies in binnen- en buitenland. In zijn studie komt de stijlontwikkeling van de espressomachines aan bod. Kees raakt gefascineerd door het Italiaans design uit de fifties. Een periode waarin Amerika een grote invloed heeft op de Italiaanse vormgevers en de mooiste en wilde ontwerpen in productie worden genomen. Door (kosten)rationalisatie van espressomachinefabrieken komt een einde aan de gouden periode van Italiaans espresso machine ontwerp.

Wereldwijd geliefd

Kees nam binnen in de eindfase van zijn studie de uitdaging aan om een weer een echte designmachine te bouwen waaruit de durf van de fifties weer zou herleven. Het spraakmakende ontwerp vormde het begin van 'de Kees van der Westen legende'.

25 jaar later worden er in zijn 'atelier' in het Brabantse Waalre meerdere modellen espressomachines gebouwd. Machines die hun weg naar de top-espressobars over wereld vinden. Niet alleen om hun fabelachtig design,maar ook om de ongekend hoge technisch kwaltiteit en graad van afwerking. Wie de kunstwerken onder handen van de 'bouwmeesters' ziet ontstaan kan maar één conclusie trekken: ultiem vakmanschap!

Earlier work (1985,1988,1989)

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl