Columns

 • Richard Schukkink

  The Human Factor

  "Onze missie is om de beste handgemaakte theesoorten uit Azië naar Amerika te halen" klinkt de tekst op de homepage van een bekend theehuis aan de westkust van de Verenigde Staten. In een eeuwige zoektocht naar het beste en lekkerste besluit ik een bezoek te brengen.

  Onberispelijk

  Zelden heb ik zoveel mooie theenamen, zetgerei en servies bij elkaar gezien. Van alles het mooiste en het beste. Na een half uurtje te hebben rondgekeken wordt ...

  19 Mei 2012 Lees verder
 • Temperatuurmeting op het oog

  Herken je het probleem: op vakantie en vergeten om je thermometer of waterkoker met thermostaat in te pakken? Er is een eenvoudige oplossing: kijk en luister naar het water!

  Je zult ontdekken dat ook zonder gebruik te maken van een thermometer de temperatuur af te lezen is. Grofweg kun je 5 verschillende stadia onderscheiden:

  1. Garnalen ogen: Kleine belletjes ter grote van de ogen van een garnaal of  een speldenknop komen naar het ...
  14 Juli 2011 Lees verder
 • Richard Schukkink op theetour

  Dusseldorf. Met z'n 587.000 inwoners een middelgrote Duitse stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen iets ten zuiden van het Ruhrgebied is misschien niet de meest opwindende stad van Duitsland maar heeft de laatste jaren een interessante theecultuur ontwikkeld. Er staan drie tea lounges op het programma, allemaal op loopafstand van elkaar.Na een autorit van zo'n twee uur vanuit midden Nederland, snakken we naar een kopje goede thee.

  Shu ...

  18 Mei 2011 Lees verder