Kenia

Superieure aciditeit

Koffies uit Kenia hebben een grote naam in de specialty coffee wereld. De hoog gelegen plantages, het hoge opleidingsniveau van koffietelers en de strenge kwaliteitscontrole zorgen voor superieure fris smakende koffies met veel fruittonen.

Kenia is over het algemeen erg rins en daardoor niet echt geschikt voor espresso. Juist wel voor filter! De mooiste Kenia's hebben een romige body, met cassis-achtige smaken en een mooie rinsheid. Dit prachtige profiel vind je terug in Tope Kenya en het verantwoordt de hoge prijs. Alles daaronder is veel minder interessant voor die prijzen.

Regio's

Nyeri, Murang'a, Kirinyaga, Embu en Meru rondom Mount Kenya, Nakuru (or Solai) in het westen en Kiambu, Machakos in het zuiden.

Meer informatie volgt binnenkort.

Op de site van The Golden Coffee Box is een lezenswaardig artikel te vinden over koffie's uit Kenia.

copyright © 2017 Specialty Coffee - ESW - voor reacties: redactie@specialtycoffee.nl